FOREDRAG


Broken Connections

I foredraget får du vendt tingene på hovedet. Jens Arentzen vil få sit publikum til at indse, hvordan vi langsomt, og helt uden at tænke over det, er kommet til at fordømme og skampåføre børn, unge, familiemedlemmer og medarbejdere, som får sygdomme, diagnoser og krav, som de ikke kan opfylde. De bliver sendt til psykolog, psykiater, specialklasser og arbejdsprøvninger. De er jo forkerte. De mangler resilliens, og de må og skal rettes op. Men vi skænker det ikke en tanke, at vores børns ADHD, vores unges selvskade og medarbejdernes depressioner og stress kan være et tegn på, at vores samfund  har mistet kontakten til det mest essentielle - dét bliver man syg af. Det er ikke mangel på resilliens og modstandskraft.

Ofte ligger der mere bag, når håndvasken står i høje stakke, når barnet slår ud eller medarbejderen står af – det er seretonon-produktionen i individets hjerne, der skal hjælpes, og det er life-work-balancen, der skal nivileres.

En menneskekrop minder om et dyrs. Helt grundlæggende har mennesker brug for at føle sikkerhed, mening og mærkbare relationer. Det føler vi sjældent i vore tid, og det er lige præcis dér tidens psykiske diagnose-opblomstring stammer fra. Tør du høre konsekvenserne? Vi skal lykkedes med at redefinere mening efter Guds død.

Skyldes menneskets sammenbrud, at man ikke har været i stand til at forløse sit potentiale, få gode karakterer og tjene massevis af penge? Måske er ensomheden og meningsløsheden i stedet netop årsagen. Det kan give sammenbrud, udbrud og angst i en langt større grad, end vi hidtil har set.

Jens sætter fokus på vigtigheden af mærkbare relationer og menneskets følelse af mening. Det er ikke bare en luksus, det er et essentielt grundvilkår, som vi har givet slip på uden at erstatte med andet end markedet. Det går ikke blot i glemmebogen, når man fjerner ‘en tidligere sammenhængende tro’ uden noget andet givende meningsfuldt er til rådighed. At give mennesket frihed giver ikke mennesket mening. Frihed er lig med ingen hindringer og begrænsninger – men vi skal have noget at knytte os til, connecte med og binde os til.

Spørgsmål skal besvares. Ellers vil det overfladiske tage over - sportsbilerne vil blive flottere, lønningerne vil blive skyhøje og store dele af samfundene vil bukke under. Det vil skyldes manglen på connections og relationer. Det er ikke uden grund, at hestene står tæt op af hinanden midt på en åben mark.


Kunsten at flytte dit publikum

Har du til tider besvær med at formidle, hvor der er problemer med grundstenene som kropssprog, stemmeføring, tilstedeværelse og nærvær? Jens vil i foredraget lære dig netop dette. Du kan med solid formidling lykkes med dit mål – både i professionelle sammenhænge, men også i blandt dine medmennesker. 

Foredraget giver dig og dine kollegaer i virksomheden befriende og simple værktøjer, der klæder jer på til at gennemføre indlevende, ægte og dynamiske oplæg. Redskaberne kan bruges til hverdag, men de kan også gøre nytte ved salg, konflikthåndtering, motivationssamtaler, intern kommunikation og lignende kommunikation. Et værdiskabende foredrag for dig, der ønsker at forbedre kommunikationen helt generelt i virksomheden. Desuden garanterer Jens, at foredraget giver anledning til latter og sjov! 

Foredraget er også yderst velegnet som hel – og halvdagskursus.


Jens Arentzen er fantastisk engageret og menneskeligt varm i sit oplæg. Hvor har han dog meget at byde på med SIT nærvær!

Det var en rigtig god oplevelse for alle i virksomheden, og vi har kun haft begejstrede tilbagemeldinger.


Matador, det du ikke så!
– Få et nyt spændende syn på serien

Glæd jer til et kærligt, underholdende og inspirerende foredrag, hvor Jens Arentzen forklarer den menneskelige eksistens og dennes udfordringer, ses igennem tv-serien Matadors briller.

Jens Arentzen der i Matador spillede den voksne Ulrik Varnæs, fortæller om dét, han oplever er det unikke ved “nationalklenodiet”. I foredraget fortæller Jens, hvorfor Erik Balling har fået den anderkendte plads i danske film og tv-serier, som han har fået. Du vil opdage, hvilke metoder, der blev brugt til at skabe indlevelse i seriens personer. Du vil få en rundtur i den teknik, der blev benyttet, og som er det afgørende, når vi sidder og ser serien. Teknikken er blandt andet en af grundene til at vi ser den igen og igen.

I disse år tales der om, at skuespillerne netop ikke kan tale, ‘vi kan ikke høre, hvad de siger’. Den lyd kender vi ikke fra Matador. Det har to primære grunde, som Arentzen vil demonstrere: betydningen af en såkaldt ‘giraf’ og en læring i kunsten at tale, som ved gud kan blive for meget, så det lyder som Det Kongelige Teater i 1760, men mellemvejen, at det talte kan forstås, er en disciplin, der i de sidste generationer er noget, vi ikke har lært os.

Foredraget er for alle filmelskere, Matador-elskere og mennesker, der er optagede af det relationelle; hvordan mennesker forvandler mennesker. Mennesker der måske selv er nysgerrige på, hvordan det kan være, at “vores familie” fik den udgang og udvikling, som slet ikke var, hvad vi havde regnet med.


Empati fører til vækst!

Empati er den faktor, der kommer til at skabe fremtidens vækst, og netop dette tager foredraget udgangspunkt i.

Deltagerne vil tydeligt mærke, gennem Arentzens turbo-show, hvilket mægtigt værktøj, man selv kan blive i mødet med et andet menneske, såsom sin kollega, sine ansatte, sin kæreste, sit barn mv. I vil få redskaber, som I kan benytte til at skabe empati til møder, præsentationer, forhandlinger og ikke mindst til at motivere andre.

Jens Arentzen vil uden tvivl begejstre, motivere og bevise, gennem nemme og tilgængelige øvelser, værktøjer og anvisninger, som man kan tage med hjem og bruge på arbejdspladsen. Lær hvad udtalt, udlevet empati medfører, og hvordan det skaber fantastiske resultater – til radikal gavn for det forretningsmæssige såvel som det personlige liv!En skæv opvækst

Tilhørerne vil få en oplevelse ud over det sædvanlige med dette unikke foredrag, der på én gang er rørende, gribende og inspirerende!

Med sin opvækst i skyggen af en psykisk syg mor, beretter Jens Arentzen om ‘skæve’ børn og unge og deres forsvarsmekanismer og reaktioner.

I det gribende foredrag, hvor humor og alvor kombineres, vil i opleve at Jens samtidig tør at gå helt tæt på! Foredraget er et af Jens’ mest populære, og det er især egnet til udsatte og til grupper, der arbejder med børn og unge eller andre mennesker med brug for nærvær og empati.


Kusken og de tyve vilde heste

Jens Arentzen demonstrerer i dette foredrag begreberne til forvandling – på en sjov, bevægende og håndfast facon, og med udgangspunkt i sit arbejde både som instruktør og underviser på teater- og filmskolerne. Formålet er, at vi som ledere, undervisere, lærere, kolleger, vejledere, ansatte, kammerater, kærester, venner og børn, også får realiteter ud af vores ønsker om at ville de andres udvikling. Og måske er det faktisk en rigtig god idé, at vi begynder med…os selv!

Tilhørerne vil blive ramt, rørt og få noget med hjem til både hjernen og kroppen – om forskellen på peicer og intervention – og så den magiske kommunikation!


Meget underholdende, inspirerende og meget mere. En super god aften. Et rigtig flot arrangement. Det er nogle af de kommentarer vores familier er kommet med.

Jens er ganske enkelt helt fantastisk. Han rørte tilhørerne på den helt rigtige måde. Og hold da helt k..., hvor han giver sig selv.


Stressforgiftning

En times tour de force i de destruktive, smittende følelser – som relationer kan bringe os. Stress, der skader børn og unge og gør dem til forkrøblede voksne. Stress, der smitter enhver familie eller arbejdsplads og lammer den.

Samtidig demonstrerer Jens Arentzen, hvordan det relationelle kan gøres frugtbart, og blive den afgørende faktor for, om vi føler tillid eller angst. Det er følelser, der styrer os – ikke tanker..! og der er håb forude, hvis vi lærer emotionel intelligens.


Styrk din kommunikation

I dette energiske og underholdende foredrag tager Jens Arentzen afsæt i sin bog af samme navn, og hjælper sine tilhørere til at styrke deres vigtigste kommunikative værktøj: dem selv. Et højst inspirerende foredrag, som gør dig bedre til at formidle med power og gennemslagskraft.

Jens Arentzen har mange års erfaring og indsigt i de typiske kommunikative udfordringer, der kan opstå både på private og offentlige arbejdspladser. I foredraget viser han, hvordan og hvor du med små midler kan gøre en stor forskel for dig selv og dine kollegaer. Du får enkle og håndgribelige redskaber, som gør dig i stand til at gennemføre ægte, indlevende og dynamisk kommunikation – både professionelt og privat.

I foredraget har Jens Arentzen fokus på tre vigtige kerneområder i den gode kommunikation: PERFORMANCE: herunder intention og framing, TRAGTEN: at forstå og sætte sig i andres sted og FORLØSNING: herunder at fange, fastholde og fryse [ dit publikum med ] dine fortællinger.

Glæd dig til et lærerigt, konkret og morsomt foredrag om kommunikation, og hvordan vi alle kan styrke vores egen.Teambuilding og peptalks

  • Ud over de ovenfor beskrevne foredrag, laver Jens Arentzen også både foredrag, workshops og kurser omkring motivation og teambuilding.
  • check
    Det gælder blandt andet kurser, hvor deltagerne gennem løsning af konkrete opgaver bliver bevidste om egne styrker og svagheder og om rollefordelingen i grupper.
  • Få en helt speciel oplevelse, hvor Jens Arentzen rykker ved deltagerne og giver masser af inspiration til teams. Dette kan gøres på alt fra 2 timer til 3 dage, efter ønske fra jer.

Kontakt mig

Har du spørgsmål til mig, så udfyld venligst kontaktformularen og jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.